nove table

Школа добила четири нове беле табле

Поделите вест!

Дана 3. децембра 2019. године имали смо прилику да угостимо господина Јона Питика, који је донирао нашој школи четири табле.

Јон Питик је испред Протестантске цркве, а у сарадњи са удружењима и организацијама у Шведској, одлучио да нашој школи поклони више него вредна наставна средства – четири беле табле у вредности 86.000,00 динара. У питању је следећа донација:

      –        2 беле табле (керамик) 180х120,

      –        2 беле табле (керамик) 240х120,

      –       Брисач за беле табле (Vision) и маркери за беле табле (Centropen 2709 4/1).

Иначе, господин Јон се хуманитарним радом бави већ више од 30 година и доста је помагао школе по Србији, Босни и Херцеговини, Хрватској, Молдавији и др. донирајући са пријатељима из Шведске наставна средства, храну, одећу, али и потребна средства за болнице, укључујући и једно возило. Такође, његов рад се огледао и у организовању једнодневних кампова за ученике, наставнике и родитеље, а у циљу поспешивања учења и стварању бољих резултата. У плану је обилазак и других установа, посебно болница.

Овим путем се директор Петар Гланда, као  и колектив Основне школе „Први мај“ у Владимировцу, захваљују на овим вредним донацијама и надамо се да ће се сарадња наставити и убудуће, наравно, на обострано задовољство.

Scroll to Top