У школи организована обука наставника за увођење ес-дневника

Поделите вест!

Дана 17. новембра 2018. године у нашој школи је организована обука наставника за увођење eс-дневника. Координатори и предавачи су били Бранка Вуковић и Јон Ивашку.

Ес-дневник доноси доста новина у вођењу школске евиденције. Једноставније је и брже уписивање часова, оцена,записника, као и одсутних ученика.

Наставници школе су прихватили нов начин вођења школске евиденције, те је одзив за обуку био скоро 100%. Наша школа има намеру да уз дозволу Министарства просвете науке и технолошког развоја Републике Србије потпуно одбаци стару евиденцију и пређе искључиво на електронски начин вођења евиденције (ЕС-дневник).

– Обука је протекла на најбољи могући начин. Наставницима је презентован ес-дневник и начин рада. Ес-дневник  у нашој школи је у потпуности завршен и спреман за рад. Наставници имају обавезу да унесу имена ученика, предмета,часова, као и одсутне ученике и то ретроактивно, од 03. септембра 2018. године. Ретроактивно уношење података треба да се заврши до 21. децембра – рекао је Јон Ивашку, један од двоје коориднатора.

У другом полугодишту користиће се само ес-дневник, док ће папирни дневник бити архиривран.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Scroll to Top