Заједнички састанак представника локалне самоуправе и школе са родитељима ђака

Поделите вест!

Дана 9. новембра 2018. године у Месној заједници са почетком у 18 часова одржан је заједнички састанак са представницима локалне самоуправе, полиције, школе, као и родитеља ученика. Састанак је отворио и водио директор школе Петар Гланда.

Испред локалне самоуправе су били председник општине Душан Дакић и Звонко Завишић, директор предузећа ЈАТП, док су представници школе били наставници Бранка Вуковић, Трифу Кета, Ливијус Смољан, Петар Бокшан, Јелена Стојсављевић, Мирјана Лазић, Славољуб Радосављевић и Катарина Васиљевић.

Циљ овог састанка је био постизање решења, а које води ка унапређењу  превоза ученика, како би исти у ванредним условима био квалитетнији и безбеднији, посебно док се школа руши и гради нова. Сви су били сагласни да је по питању превоза ученика до Алибунара, где се изводи настава за старије ученике, било појединитх потешкоћа и пропуста, посебно око  повратка ђака у вечерњим часовима, тачније на неосветљеним и необележеним прелазима на главном путу. Предлог је био и увођење четврте станице за ученике који живе на Колонији, како би им се олакшао свакодневни одлазак у школу. Такође, као велики проблем, спомињао се и превоз најмлађих ученика до насеља Колонија, а где се настава тренутно изводи у три смене. Добар део ђака живи на другом крају села и јавља се проблем око њиховог доласка у школу и повратка кући, нарочито на крају друге смене у 14 часова и 30 минута или после треће смене смене, око 18 часова.

Представници локалне самоуправе су саслушали мишљења и предлоге родитеља и надају се да ће се неки од наведених проблема већ решити у догледном периоду. С тим у вези, биће заказан још један заједнички састанак за месец дана, да би се чуло да ли је нешто конкретно урађено по свим тим питањима

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Scroll to Top