Наша школа је 21. и 22. октобра 2017. године посетила Основну школу „Миливој Трифунски“ у селу Велики Сенпетар у Румунији и тако узвратила посету кроз још једну културну сарадњу.

У пратњи наставника, учитеља и директора школе, ученици су првог дана обишли Темишвар и у истом посетили српску и румунску православну цркву, као и ужи центар града, који је све оставио без даха. Након тога је уследио ручак, да би се потом упутили ка поменутом селу. Широког осмеха и уз најлепшу и најискренију добродошлицу, дочекали су их директорка Основне школе „Миливој Трифунски“, као и наставници те школе.

Прве вечери, у суботу 21. октобра, у Дому културе организована је приредба током које су наступили и наши ђаци, а који су извели фолклорне игре, отпевали неколико традиционалних народних песама, али представили и поједине народне обичаје нашег народа и на тај начин оставили више него леп утисак. Поред њих, наступила је и фолклорна група старијих ученика из Беча, као  и фолклорна група школе домаћина. Сви учесници су добили захвалнице за учествовање на једном оваквом догађају. Након приредбе приређена је вечера, а након исте и журка за све присутне.

Наредног дана, у јутарњим часовима, више него задовољни и испуњени лепим утисцима са једне и друге стране, наши наставници и ученици су се опростили од домаћина и кренули путем једног од најстаријих манастира у Румунији, манастиру Ходош – Бодрог, а који је подигнут  1177. године.

Да би посета Румунији била што богатија и квалитетнија, организован је обилазак града Арада, а који је, без сумње, на све ђаке и наставнике оставио посебан утисак. Другог дана, 22. октобра у поподневним часовима, кренуло се путем Србије и Владимировца.

Scroll to Top