Школи донирани дигитални уређаји и једна паметна табла

Поделите вест!

Дана 20. новембра текуће године, у нашу школу је стигла још једна донација. У питању је паметна (дигитална) табла. Поред ње, школа је богатија  и за још један лаптоп, пројектор, кабл за повезивање табле са пројектором и лаптопом, те и за један мултифункционални апарат за копирање.

Донацију је упутило Министарство за дијаспору Републике Румуније, а уз помоћ Националног савета румунске националне мањине. Разговарали смо са директором школе, Петром Гландом, који је тим поводом изјавио следеће.

– Водећи се модернизацијом и сталном потребом да се обезбеди виши квалитет рада наше установе, гледали смо да исту додатно опремимо савременим информационо – комуникационим технологијама, као што су паметне табле, компјутери, пројектори итд, јер то је оно што нашој школи и даље недостаје. Добили смо донацију од Министарства за дијаспору Републике Румуније, а преко Националног савета румунске мањине, који је и овог пута изашао свима нама у сусрет и имао разумевања за потребе, како ђака, тако и запослених. Вредност донације је око 2000 евра што је, свакако, вредно помена. Због свега тога, у своје лично име, као и у име свих радника Основне школе „Први мај“ у Владимировцу, желим да се захвалим донаторима на вредним дигиталним уређајима, посебно на смарт табли. Такође, желим да се захвалим и госпођи Данијели Раду, а која је нашој школи помогла око писања пројекта за донацију, јер је и она била свесна колико ове донације значе једној школи каква је наша – изјавио је директор школе, Петар Гланда.

Смарт табла је већ монтирана у приземљу, тј. у учионици која је раније била намењена за наставу хемије, а остаје још да се повеже са уређајима који су стигли уз њу, што ће се и догодити наредних дана. Иначе, ово је до сада шеста смарт табла. Циљ је да се сви кабинети опреме истим, да би дигиталитација у потпуности заживела, како и доликује једној оваквој образовно – васпитној установи.

Приремио: Иво Торбица, проф.маст.инж.

Scroll to Top