Школа добила неколико таблета произвођача Леново

Поделите вест!

Почетком другог полугодишта, у нашу школу су стигли вредни таблети. Наиме, почетком децембра прошле године, школа је конкурисала за добијање ових уређаја, а конкурс је расписало  Министарство за дијаспору Републике Румуније. Њиховом одлуком наша школа је богатија за неколико нових информационо – комуникационих уређаја. Они су, пре свега, намењени ученицима који имају потешкоћа у учењу, као и оним ђацима који немају материјалних могућности за поседовање истих, па ће ове таблете користити на оним часовима где су исти неопходни.

У питању су Леново таблети од 10,3 инча, а њихова вредност је преко 1000 евра, што је за данашње време више него значајно и вредно сваког помена.

Разговарали смо са директором школе, Петром Гландом, а који је изјавио следеће:

– Школа “Први мај” у Владимировцу је врло задовољна, јер је добила таблете марке Леново, за које је и конкурисала почетком децембра 2020. године. Искористићу ову прилику да се захвалим Министарству за дијаспору Републике Румуније, које је и овог пута имало слуха и разумевања  за наше потребе, посебно када су информационо – комуникационе технологије у питању. Ови уређаји ће се свакодневно користити у настави, како на румунском, тако и на српском језику. Убудуће ћемо и даље пратити овакве и сличне конкурсе.

Scroll to Top