Синдикална екскурзија до Вишеграда

Поделите вест!

Дана 5. јула 2021. године, организована је још једна екскурзија. У питању је синдикална екскурзија за све чланове – запослене у нашој школи.

Екскурзију до Босне и Херцеговине организовала је професорка разредне наставе и председница синдиката, Јасмина Павловић, а на исту је ишло 30 запослених радника наше установе.

Како се прошле године  нигде није путовало због пандемије, сви су били сагласни да се ове године организује неко посебно путовање на крају наставне године. За дестинацију је одабрана Босна и Херцеговина и град Вишеград. Превоз је био обезбеђен преко фирме „Ступ“ из Вршца. Запослени су обишли стари манастир Добрун, у чијем је саставу и музеј у ком су били излагани предмети и документа из 19. века, од којих су неки припадали Милошу Обреновићу, као и Ђорђу Петровићу Карађорђу.

Након тогасу се упутили ка Вишеграду, у ком су обишли стари мост – ћуприју, исту ону коју је наш нобеловац Иво Андрић описао у свом познатом роману, као и Андрићград, који представља културни, туристички и едукативни комплекс.  Посебна посластица, након заједничког ручка, била је вожња реком Дрином, са прелепим погледом на нови и стари део града, док су уживо слушали  познате старе песме о овом граду.

Scroll to Top