НАСТАВНИК ПИСАЦ : ИВО ТОРБИЦА – ГЛАДНИ ЧОВЕКА

Поделите вест!

“Гладни човека” у времену изазова и искушења свих људи

Ова књига је писана дуже од годину дана. Појавила се почетком септембра  и представља мој књижевни првенац  на који сам посебно поносан. У питању је зборник мојих најбољих радова, а обилује поезијом, тј. песмама које су писане у слободном стиху. Поред њих, у књизи се налазе и прозни текстови у стиху, а све то је сврстано у 7 поглавља.

Кроз стихове, ова књига се бави животним темама, не умивајући, готово, ништа. Међутим, поруке, које остављам на крају су, ипак, оптимистичне, јер живот је константна борба, током које не би смели да се предајемо, ма колико  ситуације и проблеми изгледали нерешиви. Због свега тога, сматрамда ће ово штиво бити занимљиво читаоцима, како млађима, тако и старијима, јер ће се, верујем, поједини пронаћи у појединим деловима овог књижевног дела.

ПОБЕДИ

Победи

Ширином,

као што су широка равничарска поља,

Бистрином,

као што је бистра изворска вода,

Лепотом,

као што је леп пупољак из ког се рађа нови цвет,

Дубином,

као што је дубок најдубљи океан,

Енергијом,

као што је енергија најјачих олуја и ветрова,

Светлошћу,

попут оној најсјајнијој сунчевој,

Храброшћу,

налик оној у лава,

Упорношћу,

оном Сизифовом,

Истином

– јер је она најјаче оружје!

Корачај крупним корацима,

не осврћући се за оним што је прошло и прохујало,

јер циљ никада није био на почетку,

већ на крају пута!

Завршавам и своју другу књигу песама, а која ће светлост дана угледати већ 2022. године и жанровски ће бити нешто другачијау односу на прву.

Биографија:

Рођен сам у Мостару, Босна и Херцеговина 1981. године, као треће дете, поред два брата. Завршио сам основну школу у Владимировцу 1996,средњу Економско – трговинску школу “Доситеј Обрадовић” у Алибунару 2000. године. Потом сам уписао Учитељски факултет у Београду, наставно одељење у Вршцу, 2000. године и завршио га 2005. године.  Завршио сам и мастер академске студије на Факултету за инжењерски менаџмент у Београду 2020. године.

Члан сам Удружења инжењера и техничара Србије од 2019. године, као и Свесловенског књижевног друштва у Београду од 2021. године.

Такође, од ове године сарађујем и са Заводом за вредновање квалитета образовања и васпитања, као и са Матицом српском у Новом Саду, а која је наша најстарија књижевна, културна и научна институција.

Scroll to Top